Mexiceau

Mexiceau is een groendomein

11 hectare groen, dicht bij Beernem-dorp, gelegen naast het woonzorg­centrum Patershof en ingebed tussen de Mexicostraat en Hoornstraat. Aan de rand van het Parkbos van het Patershof vind je waterpartijen, een aantal weiden en wandel- en fietspaden.

Mexiceau is (natuur)beleving en recreatie

Sinds een aantal jaren telt het domein een aantal initiatieven: de zelfpluk­boerderij, de zomerbarak en de visclub. Deze vaste waarden sloegen de handen in elkaar en willen nu een stap verder gaan en staan open voor nieuwe initiatieven met de nadruk op zachte recreatie met respect voor de natuur.

Mexiceau is water

Centraal in het domein zijn er de twee grote waterpartijen. De vijvers zijn de levensaders van deze plaats. Ze staan voor een grote biodiversiteit, en bieden mogelijkheden voor recreatie. In het kader van de klimaatadaptatie en -robuustheid van de omgeving spelen zij een belangrijke rol 

Mexiceau is ondernemen

De site telt vandaag een werkend bedrijf: het Plukhof, maar er is meer mogelijk. De plek biedt kansen om te oefenen, om samen dingen te doen. Gebruikers kunnen er samen waarde creëren. Curando Oost, als sociaal onder­nemer, stelt het terrein ter beschikking om nieuwe initiatieven te laten bloeien.

Mexiceau is in ontwikkeling

De vijvers zijn ontstaan nadat er jarenlang zandwinning gebeurde, de decennialange verwaarlozing en aantasting van de natuurwaarden maken vandaag plaats voor nieuwe ideeën. Het gebied is klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Meer info over Mexiceau vind je hier

Reacties zijn gesloten.